Георги Чакъров показа страхотно самочувствие във видеоизявление за сайта „Трибуна Бургас“.
„В следващия кръг излизаме и бием „Дунав!“, отсече Чакъров. И нареди нататък като в скоропоговорка, че след тази победа отборът на „нафтата“ вече щял да бъде в челото. 
Новоизпеченият играч на „Нефтохимик“ влезе като резерва на Костадин Хазуров при яловото реми срещу „Локомотив“ /ГО/ и набързо показа арсенала от русенския си период - симулира веднъж за дузпа, направи набързо три фаула, тръгна да ръкомаха към съдията и получи дежурния си жълт картон.
Чакъров записа два сезона с екипа на „Дунав“. В мачовете си от „В“ група създаде впечатления за класен и нестандартен футболист, но личната му кампания във втора дивизия, където скоростта на игра е по-висока и защитниците не са пипкави като баби, бе сериозен провал. Старши треньорът на русенския отбор Веселин Великов го чака цяла година да влезе във форма, а в края на шампионата го освободи.
„Разчитаме много на нашите фенове. Благодарим им от сърце, че пътуваха до Пловдив. Всички се надяваме да получим подкрепа и при първото си домакинство срещу „Дунав“. Ще бъде трудно, но ще се борим с всички сили да дадем най-доброто от себе си“, заяви пък старши треньорът на „Нефтохимик“ Димчо Ненов.
„Дунав“ записа два много добри мача срещу „Нефтохимик“ в отминалато първенство на „Б“ група. Бургаският двубой завърши при 1:1, но русенският отбор доминираше през цялото време и само съдията спаси домакините от загуба. Изключително важната среща в Русе на 27 февруари завърши с безценна дунавска победа от 1:0. С този мач „Дунав“ тръгна към триумфално завръщане в елита на българския футбол.
Идният мач този петък от 19 часа на стадион „Лазур“ може би ще е по-различен, тъй като „Нефтохимик“ заложи през лятото на здрава селекция с пълна подмяна на почти целия състав. „Дунав“ обаче има достатъчно добър отбор, за да охлади горещите емоции на бившия си играч Чакъров.