Младши полицейски инспектор от участъка в Червена вода бе изправен пред съда от недоволен гражданин, според когото униформеният го е блъскал и насилвал. На първа инстанция обаче версията му бе разбита на пух и прах, полицаят - оправдан, а исканото обезщетение от 2000 лева отхвърлено изцяло. Решението обаче може да се обжалва.
Случаят е от 13 август 2015 година, когато познат на мъжа трябвало да отиде да пише обяснения в полицейския участък. Причината - бил пуснал жалба за това, че е заплашван. За подкрепа и опора с него решил да отиде и З.М. Докато оплакващият се пишел своята версия и данни за заплахите, които получава, придружителят му всъщност му диктувал как точно да формулира изреченията и какво да напише. Тъй като в същата стая писмени обяснения давал и друг човек, полицаите направили забележка на услужливия приятел да не говори на висок глас и да запази тишина. Заради това той решил да излезе от стаята, но се подпрял на касата на отворената врата и вече от разстояние продължил да говори гръмко. Тогава предаденият по-късно на съд полицай отишъл при него и му казал, че пречи на работата в участъка. В същото време нахоканият започнал да се оплаква, че е блъскан, и се развикал на висок глас. Намиращите се наблизо полицаи и граждани чули, че мъжът се оплаква, че някой го бута, но в същото време не видели нищо подобно. Въпреки това, 4 дена по-късно, той отишъл да се освидетелства, а съдебен лекар констатирал, че има охлузвания на мишницата. След няколко седмици отишъл и на уролог, който го диагностицирал с херния. Затова мъжът пуснал съобщение в полицията, че е бил жертва на организирано полицейско насилие, при което бил блъскан, удян и обиждан.
По случая Районна прокуратура започнала проверка, но не след дълго излязло наяве, че няма данни за извършено престъпление от страна на униформения. Въпреки това твърдящият, че е жертва, продължил с усилията си да осъди полицая и завел частно дело срещу него.
На първа инстанция районните съдии отбелязаха, че действително има данни, че човекът е бил блъскан и е претърпял физическо насилие. Въобще обаче не било доказано кой го е бутал и удрял. Затова полицаят бе оправдан, а „набитият“ не получи и стотинка обезщетение.