Футболистите на „Дунав“ ще открият първенството на Първа лига днес с мач срещу „Верея“ /Стара Загора/ в Разград. Преди стартовия двубой „Утро“ разговаря със старши треньора на отбора Веселин Великов.

- Веско, какво е настроението преди срещата със старозагорци?
- Добро. Всеки първи мач е с особен заряд. Важното е да играем освободено и умно. 
- Изпълниха ли се плановете ти за селекция?
- След края на миналото първенство идеята ми беше да се подсилим с най-много от 4-5 души. Повече не ни и трябваха. Говорих с ръководството по темата и цитирах конкретни имена. Отговорът беше, че не можем да си позволим повечето от тези играчи. И това е така - финансовите възможности на нашия клуб не са големи и трябваше да се съобразим с тази действителност. Въпреки всичко не мисля, че отборът ни е лош. Този тим има своите качества, само трябва да ги покаже.  
- Как гледаш на селекцията в другите отбори?
- Проследих какво прави конкуренцията. Някои отбори направиха тотална подмяна на съставите си и на места привлякоха 13-14 нови футболисти. Няма да коментирам дали тази политика е правилна или неправилна - всеки решава за себе си. Специално съперникът ни „Верея“ подписа наскоро и с две много силни крила, каквито са Момчил Цветанов и Илия Димитров. Те обаче не са извънземни, така че няма от какво да се плашим. 
- Ясна ли е групата за мача с „Верея“?
- Разбира се.
- Някакви изненади в избора на 18-те?
- Това е група, съобразена с реалностите в момента. В Русе останаха Георги Кременлиев, Атанас Атанасов, Янислав Иванов и Стефан Митев. Кременлиев е контузен. Наско Атанасов дълго се възстановяваше от травма и му трябва време, за да навакса с подготовката. Иванов също беше с контузия, може би тя го дръпна назад, но и не съм доволен от сегашната му форма. Митев е твърде млад, за да го хвърля толкова рано в огъня на Първа лига. Ще дойде и неговото време.
- Тейнур Марем?
- Той ще пътува за Разград, въпреки че му трябва поне месец, за да влезе в оптимална форма.
- Как ще коментираш завръщането на Петър Патев?
- Добре дошъл е. Обади ми се, говорихме. Няма как да го включа в състава за първия двубой. Ясно е, че ще дойде като зрител на стадиона в Разград.
- Няма как да не стигнем до темата за домакинството в Разград.
- Какво да се прави, това е положението. Ще трябва да извървим този сложен път. Като се има предвид, че точките се печелят основно у дома, винаги е далеч по-добре да гониш целите си пред многобройна своя публика. На никого няма да е особено приятно, че за неизвестен период от време ще сме извън къщи - нито на нас като щаб, нито на футболистите, най-вече - на феновете. Отделно клубът ще трябва да заделя повече средства при организацията на всеки мач. Аз обаче се надявам силно привържениците на нашия отбор да бъдат на стадиона в Разград и да направят така, че наистина да се чувстваме като у дома. Футболът е за феновете, те са най-важни. 
- Какви ща са амбициите на „Дунав“?
- Амбиции... Като новак трябва да се утвърдим в Първа лига. Затова е нужно да се адаптираме много бързо и да заложим на повече характер. Мисля, че нашите момчета имат характера на бойци. Където не достига класа, ще се наложи да компенсираме със себераздваване и мъжество. Нашият отбор показа през отминалото първенство, че иска и че може да се бори. Ще ни и нужен и малко късмет.
- „Утро“ желае на теб и момчетата попътен вятър и достойно представяне в елита на България.           
- Благодаря сърдечно! Дано да имаме поводи за радост.