33 пилоти заявиха участието си в кръга от държавното първенство по автомобилизъм на писта, който ще се проведе тази неделя в Русе. Генералната тренировка за място ще е в събота, а официалният старт ще е в неделя около 9.30 часа. 
Основен организатор на кръга е бившият вече пилот Росен Даскалов и съмишлениците му от неговата фирма. Създателят на суперавтомобила Sin Kar R1 ще стартира демонстративно пред зрителите с уникалната кола.    
Впечатление в най-силния клас - „Макси“, правят заявките на Константин Маршавелов /“Мицубиши Ево 10/, Илия Царски /“Мицубиши Лансер“/, Пламен Камбуров /“Мицубиши Лансер Ево 9“/, Румен Дунев /“Мицубиши Ево 7“/. Участниците в този клас ще са 9.
Русенското присъствие ще е ударно главно чрез пилотите на „Хоби Кар“. Така на старт в отделните класове ще застанат Огнян Патенов, Искрен Веселинов, Владимир Ганев, ветеранът Румен Коев-Джантата, Диян Колаков, Дженгис Хасанов, Велизар Ганев, Симеон Симеонов. Младият талант от Мартен Михаил Симеонов пък ще се състезава за „Моторспорт Т-Н“. 
Сред участниците се срещат и любопитни имена като това на ветерана от Бургас Стоян Апостолов. През миналата година той отпразнува 45 години от първата си победа на пистата, спечелена с „Трабант 600“. Апостолов е само на 69 години! Той ще излезе на трасето в Русе с любимата си „Хонда Сивик“. 
Другата любопитка ще е стартът на Христо Маринов от БАМС /“Мицубиши Лансер Ево 9/, пилот, който минава за специалист по планински шосета. 
Както писа „Утро“, за първи път ще се състои серия в тъй наречения „Свободен клас“. В този клас ще се състезават и трима румънци.
И още нещо ново - през тази година стартът в нашия град е обявен в календара на федерацията като Гран при Русе.