Дузина най-различни видове салати приготвиха и подредиха представителки на пенсионерския клуб „Млади сърца“ в Ценово, които се събраха преди дни на специално салатено парти. Идеята е на председателката на клуба Румяна Иванова, а седем от „сърцата“ се включиха в състезанието по приготвяне на вкусните изкушения, което се разгърна в читалище „Христо Ботев“. Ценовчанки приготвиха овчарска, градинарска, селска салата, картофена със зеленчуци по рецепта на баба, пълнени домати. 
Жури с председател Любен Атанасов, който оглавява общинската пенсионерска организация, оценяваше салатените чудеса. А докато то обяви резултатите, местни кулинарки разкриха тайните на характерни за района специалитети като баница макарина, рибена чорба, катми, качамак с мед и други. 
Първо място и титлата Мастър шеф спечели Върба Ангелова със салата „Фантазия“. А членовете на клуб „Млади сърца“ вече обмислят голямата кулинарна изложба, с която ще се представят на десетия фолклорен фестивал „Ценово пее и танцува“, който ще се проведе през септември.          У