32-годишният Димитър Атанасов, който подлъгал доверчив човек по телефона да купи ваучери за над 400 лева и да им издиктува номерата, се сдоби доброволно с окончателна присъда.
Ветовчанинът бе задържан по време на полицейска операция на 22 март тази година. Четири дена преди това той оплел в мошеническите си мрежи случаен човек, чийто телефонен номер набрал. Оттогава осъжданият и преди Димитър е задържан в ареста, а вчера се изправи пред състав на Русенския районен съд. Младият мъж призна обвиненията, които са повдигнати срещу него, и поиска делото да се гледа по съкратения ред. Впрочем преди това той не се съгласи на предложението на прокуратурата доброволно да бъде осъден на 3 години и 2 месеца затвор, тъй като присъдата според него била прекалено тежка. След кратко двоумене Димитър прецени, че все пак е готов да се споразумее с държавното обвинение, но на малко по-леко наказание и така всички страни в процеса си стиснаха окончателно ръцете на 3 години затвор. Впрочем това е минималната присъда, която законът предвижда в подобни случаи. 
Преди да стигне до съдебна зала, измамникът се издължил на завлечения от него човек и му върнал изхарчените за ваучери 400 лева. Затова и измаменият не претендираше обезщетение.
Впрочем схемата с предплатените телефонни карти обикновено омагьосва доверчивите хора с факта, че първоначално им се съобщава, че са спечелили награда от томбола. За да си я получат обаче, трябва да купят определено количество ваучери. И макар да не звучи логично и правдоподобно, не са един или двама, които са се хванали на мошеническата въдица.