Над 40 000 посетители привлякоха организираните за година 35 концерта и спортни събития в „Булстрад Арена“, отчете мениджмънтът на залата в навечерието на първия й рожден ден, който ще се отбележи днес.
Своеобразен подарък за празника е получаването на заявения сертификат за провеждането на волейболни мачове от най-високо международно ниво в „Булстрад Арена“. Това е спортът, който ще стане основен за арената през следващите няколко години. През 2018-а залата ще бъде част от световното първенство по волейбол, което ще се проведе в България и Италия. Проведени са предварителни разговори с волейболния „Левски“ за приемане на някои от международните квалификационни мачове, а от два месеца е факт волейболната школа на доскорошния национал Владо Николов.
Друг акцент е привличане на гости от Румъния на организираните в залата мачове и концерти на европейски и световни знаменитости. Такива личат в програмата до края на годината - наред с българските звезди Лили Иванова и Камен Донев в Русе ще гостуват обичаните по целия свят Васко Василев и Дзукеро.