100 милиона долара за изграждане на завод за производство на алуминиеви автомобилни джанти в Русе - този проект представи на вниманието на премиера Бойко Борисов гостуваща в София бизнес делегация от Китай.
Желанието за инвестиция идва от държавната компания „Ситик Груп“. Според нейния президент Ван Дзюн заводът ще осигури работни места за 300 души, като в същото време производството ще е съобразено с всички екологични норми на Европейския съюз.
В разговора премиерът Борисов посочи, че България се радва на засилен инвеститорски интерес от китайски компании, а като родни предимства изтъкна стратегическа локация с благоприятен икономически и данъчен режими.
По-рано водената от Ван Дзюн делегация имаше среща с транспортния министър Ивайло Московски, който представи на гостите транспортната инфраструктура на страната и перспективите за развитието й.
Президентът на „Ситик Груп“ не посочи конкретен срок за задействането на плана за построяването на завода в Русе, но заяви, че очаква това да стане „в съвсем близко бъдеще“.