„Уникална е!“ Такава лаконична оценка даде кметът Пламен Стоилов на една от колите Sin Car R1, която бе изложена вчера пред сградата на община Русе. Sin-ът зае място на паркинга, докаран от създателя си - русенския бизнесмен и доскорошен автомобилен състезател Росен Даскалов. Както е известно, пилотите на „София Кар Моторспорт“ се състезават с автомобилите на Даскалов в Европейските серии GT4.
„Като кмет и русенец съм горд с постигнатото от нашия съгражданин. Росен ще има главна роля при организацията на Писта Русе. Надявам се, че това състезание ще е празник за любителите на моторните спортове в Русе. Призовавам феновете да спазват всички изисквания за безопасност“, каза Стоилов.
Даскалов върна жеста, като подчерта, че община Русе е сред най-важните организатори на кръга от държавното първенство на писта /30-31 юли/.
„Благодаря на кмета за тази помощ. Основната ни задача като широк екип е да работим за имиджа на Русе. Стартът тази година се очертава да е много интересен и заради надпреварата в свободен клас. Вече имаме потвърждение за участие и на румънски пилоти“, обясни Росен Даскалов.
Иначе на Писта Русе ще излязат големи имена на амтомобилиня спорт у нас като Константин Маршавелов и Илия Царски. 
„Основните ни цели през следващите сезони ще е трасето да достигне високо ниво на сигурност. Състезанията в градски условия са най-атрактивните и примерът е Монте Карло. Затова ще работим така, че Русе да е домакин до няколко години на кръг от европейския шампионат“, каза още Даскалов.
Той говори и за перспективите пред Sin Car R1.
„Сам човек няма как да се справи със серийно производство на автомобила, макар че вече имаме продажби в Европа и САЩ. Идеята нататък е да помислим за разработката на по-малък подобен автомобил на по-ниска цена. Представянето ни в Европейските серии GT е добро и обнадеждаващо. Трупаме опит и имаме самочувствието да се развиваме след всеки старт“, заяви инж. Даскалов.