11 катастрофи, при които са пострадали петима души, са станали в Русенско в сряда, съобщи полицията.
Сред ранените е 34-годишен неправоспособен моторист. Той е настанен в ортопедичното отделение на болницата с фрактура на дясната подбедрица и множество счупвания. Инцидентът с негово участие е станал около 14.30 часа на пътя Русе-Варна в района на ДЗС. Тогава 35-годишна шофьорка зад волана на "Хонда Акорд" тръгнала да завива наляво и била блъсната в задната част от мотоциклета "Хонда". Причините за инцидента все още се изясняват.
По същото време от болницата са сигнализирали полицията, че при тях се намира пострадал на улицата мъж. По-късно станало ясно, че катастрофата е станала на кръстовището на ул."Потсдам" с ул."Тулча", където 20-годишен водач на "Ауди А4" блъснал движещия се с предимство 57-годишен пешеходец. След удара на зебрата минувачът се отървал само с рана над едната вежда и е пуснат да се лекува вкъщи.


Двама души са ранени в катастрофата на пътя Русе-Бяла, за която "Утро" съобщи вчера. Около 17 часа гастарбайтер направил забранен и опасен обратен завой след КПП-то с караното от него БМВ. Така препречил пътя на джип "Гранд Чероки" и се стигнало до сблъсък между двете коли. След инцидента е пострадал шофьорът на немския автомобил, който е настанен с фрактура на ребрата в хирургията. С натъртвания пък се е разминал пътник в джипа, който е освободен да се възстановява у дома.


Вчера сутринта е излязла наяве и друга катастрофа от сряда вечерта. Около 22 часа 57-годишен шофьор изтървал управлението на цистерната си за мляко и се блъснал сам, след което не успял да излезе от кабината и прекарал цялата нощ в нея. Странното е, че произшествието е станало в Брестовица и никой на го е видял или чул, за да се притече на помощ.