Прехвърлянето на „Булстрад Арена“ в нова фирма вече е факт, въпреки демонстративното напускане на залата на общинските съветници на Реформаторския блок, Патриотите-ВМРО и БСП по време на вчерашната сесия. След два часа оживена дискусия, в която общински съветници от трите групи се опитаха да отложат точката, да си изяснят причината за късното й внасяне за разглеждане, както и неяснотите около самата сделка, те решиха да не подкрепят предложението на общинска администрация. Това обаче не попречи решението да бъде прието с 28 „за“, 2 „против“ и 0 „въздържали се“.
Преди това се стигна и до 30-минутна почивка по предложение на д-р Теодора Константинова, в която съветниците да обсъдят по групи и да осмислят предложението. В крайна сметка се оказа, че нито почивката, нито подробните разяснения и мотиви на финансиста и представител на „Проект Русе“ Чавдар Данев и на общинския съветник от ГЕРБ адвокат Емил Милушев по предложението, са били достатъчни, за да убедят съветниците да гласуват. 
Очаквано дискусията започна с това дали точката да бъде включена в дневния ред на заседанието, като предложенията за отлагането й или за провеждането на извънредна сесия за разглеждането й на ВМРО, Реформаторите и БСП не бяха приети. Мотивите на съветниците от трите политически групи бяха, че темата е обществено значима, че поради късния срок предложението не е разгледано по ключови комисии, че това не е позволило да се ползват експертни анализи, както и че според тях няма причина то да се гледа толкова спешно. 
Не ми харесва начинът, по който е внесена точката. Така се създава напрежение в общинския съвет, а сред гражданите се поражда мнението, че има някакво задкулисие, коментира Велизар Павлов от Реформаторския блок.
Червеният Пенчо Милков пък посочи, че това не е проява на недоверие, а желание да се вникне в същината. 
Ние искаме да създадем условия залата да функционира. Към момента финансовият отчет показва средно висока степен на задлъжнялост както към финансови институци, така и към частния инвеститор, рефинансирал задълженията към банките. За да функционира залата, състоянието на дружеството собственик трябва да е перфектно и да няма задължения. Колкото по-скоро собствеността на залата бъде обособена и покаже добро финансово състояние, толкова по-лесно ще се водят преговори с промоутъри и партньори. Предложението е залата да се апортира в ново дружество, което ще е в добро финансово състояние, а длъжникът ще остане „Проект Русе“, обясни финансистът Чавдар Данев. Така новото дружество ще може да води преговори с различни спортни федерации, неправителствени организации, за да се организират събития, да се вдъхне живот на залата и да се привлече публика, каза още той. 
Относно финансовите въпроси за задълженията към банката по ипотеката върху залата Данев посочи, че те се обслужват приоритетно. Към момента погасителната вноска е 209 000 евро на тримесечие, а лихвите са 15-16 000 евро на месец. Има и текущи разходи - ток, електричество, заплати, като сумата не е малка. Целта е да направим приходите по-големи с привличане на повече партньори и промоутъри, за да се достигнат адекватни на разходите приходи, коментира финансистът.