С окончателно наказание от 1000 лева глоба и 1 месец без право да шофира се оказа водач на „Фолксваген Голф“, който блъснал пешеходец в нелепа ситуация.
Инцидентът станал на 9 март 2015 година на кръстовището на ул.“Чипровци“ с ул.“Тича“. Минувачът тръгнал да пресича на зелен сигнал на зебра, но решил да пропусне два автомобила, макар да бил с предимство. Междувременно светнал червен забранителен сигнал за пресичане, но пешеходецът продължил на прекосява улицата и то по диагонал. През това време фолксвагенът минал на зелен светофар с около 30-40 км/ч, но не съобразил скоростта и траекторията си с минувача и го блъснал. Последствията били сериозни - тежки наранявания и временна опасност за живота.
Справка в КАТ показала, че шофьорът бил санкциониран по-тежко само веднъж, отделно имал и 2 фиша. За стореното той бе предаден на съд, а магистратите прецениха, че е имал техническа възможност да спре и да предотврати инцидента, стига да е действал навреме. Заради закъснелите му реакции обаче се стигнало до непредпазливото блъскане на пешеходеца.
Така на първа инстанция той бе освободен от наказателна отговорност и глобен с 1000 лева за катастрофата и тъй като не е обжалвал присъдата си, тя вече е влязла в сила.