Конфликтни отношения между наемателка и хазяйка станали повод за викане на полиция, а по-късно и за завеждане на частно дело за клевета и обида.
Става дума за скандал между огнените дами на 10 февруари тази година, когато униформените чули от хазяйката, че наемателката води мъже в квартирата си, за да прави секс с тях. След като провели разговор с двете жени и установили, че всъщност се касаело за спорни наемни отношения и няма данни за престъпление, униформените си отишли. Малко след това обаче лютата хазяйка започнала да обижда квартирантката, като я нарекла „мръсна сган“, „мръсница“ и „мръсница долна“ пред очите на гости на жената. Тя я предупредила да спре с вълната от обиди, защото има свидетели и може да й потърси отговорност. Така и станало - нагрубената заведе частно дело и поиска клеветницата да бъде справедливо наказана, както и да й плати общо 5000 лева обезщетение.
В крайна сметка съдът на първа инстанция прецени, че словесната атака заслужава 2500 лева глоба и я наказа с обществено порицание, като присъдата й ще бъде прочетена по радиото. Отделно клеветницата ще трябва да плати още 2500 лева обезщетение на оскърбената жена. Решението може да се обжалва.