Летните жеги от август 2015 година принудили стопанка на къща да си купи климатик и да се радва на разхлаждаща наслада. Така и станало - дошъл техник, който започнал да монтира уреда. 
Нейн съсед обаче мигновено възроптал срещу климатика, тъй като преценил, че външното му тяло пречи при отварянето на входната врата на неговото жилище и опитал да стопира неговото поставяне. Но тъй като комшийката не взела предвид недоволството му, човекът се оплакал на полицай от Първо районно. Униформеният веднага дошъл на място, огледал ситуацията и заключил, че вратата се отваря съвсем спокойно и климатикът не пречи. Затова монтажът продължил. 
Два дни по-късно обаче комшийката с новата придобивка била неприятно изненадана, че уредът не работи. Извикала отново техника, който установил, че една от захранващите тръби е прерязана и трябва да се смени с нова. Жената веднага заподозряла кой е повредил климатика й и започнала да обвинява недоволния съсед. Той се заклел във внуците си, че няма нищо общо, но думите му не хванали вяра. Нервите на ощетената собственичка на климатика кипнали и тя започнала да реди на висок тон, че съседът и синът му са „ненормални“, „простаци“ и „идиоти“. Малко по-късно обиденият комшия се обърнал към прокуратурата, но от там заключили, че няма данни за извършено престъпление. Затова заведе частно дело срещу съседката, като поиска тя да бъде наказана за морето от обиди, както и да плати на него и сина му по 5000 лева обезщетение.
Районният съд на първа инстанция прецени, че действително огнената жена заслужава да бъде санкционирана, като я глоби с 3000 лева и я наказа с обществено порицание - присъдата й ще бъде прочетена по радиоточката. Отделно съседката с климатика ще трябва да плати по 1500 лева за грозните си думи по адрес на мъжа и сина му. Решението може да се обжалва.