Изгорелият преди около девет месеца магазин за хранителни стоки до блок „Камен“ на ул. „Гюргево“ в квартал „Здравец изток“ вече е разчистен и няма следа от грозната картинка, която живeeщите наоколо бяха принудени да търпят. Обектът е общинска собственост и разчистването на терена бе ангажимент на общината. Премахването на изтърбушените прозорци, изгорелите стоки и хладилни витрини се забави поради течащите следствени действия и очакване на решението на прокуратурата. Веднага след като следствието приключи, общината си изпълни ангажимента, като във вторник фирма почисти и премахна отпадъците. 
След разчистване на терена от общинска администрация предвиждат да се проведе търг за отдаване под наем на мястото за поставяне на преместваем обект. 
Както „Утро“ писа, кварталният магазин за хранителни стоки, който работи без прекъсване от 70-те години на миналия век, изгоря напълно през октомври, а причината за пожара е късо съединение в старата ел. инсталация. Оттогава живеещите в района сигнализират и подават жалби за разхождащи се гризачи около магазина, както и за реална опасност за децата, които играят на близката детска площадка.