В три национални и международни конкурса участваха само през месец май малките художници от Школата по изобразително изкуство към Общинския детски център за култура и изкуство с ръководител Маргарита Хрисандова. 
В конкурса „Мадарският конник - символ на историческото минало и европейското бъдеще на България“ на второ място се класира Виктория Генчева, а Кристина Ангелова получи поощрение. Благодарствено писмо за колективното участие на русенчета получи ОбДЦКИ от 35-ия международен конкурс в град Битол на тема „Европейските игри в Рио де Жанейро“. Младите дарования участваха и във втория национален младежки конкурс „Като майсторите“ във Варна. На първо място бе класирана Нина Петрова, а на второ - Лилия Цветанова. Организаторите изпратиха грамота за ОбДЦКИ и благодарствен адрес до Маргарита Хрисандова. 
Възпитаниците на художничката се изявиха и през юни. Асена Арифова спечели трета награда със своята рисувана коприна „Доброто слънце и розата“ на 13 национален конкурс „Казанлъшка роза“. А Кристина Ангелова бе класирана първа на 7-ия международен конкурс за детска рисунка „Слънчеви руни в българските носии и тъкани“. Кристина впечатли журито не само с рисунки с шевици, но също и със снимките си с пиринска и северняшка носия, с направеното родословно дърво и с презентация на северняшката фолклорна област.
Тепърва талантите очакват резултати от два международни конкурса за детска рисунка в Румъния.