Един младеж е задържан за стрелбата след ергенско парти рано тази сутрин в Благоевград, съпричастността му към инцидента се изяснява.

Към 5.30 ч. тази сутрин е подаден сигнал за шум и последвала стрелба от дом на ул. „Крушево”-20, намиращ се зад сградата на ОДМВР-Благоевград.

20-ина гилзи от газов пистолет и стъкла от счупени стъклени чаши имаше на тротоара пред къщата. Живущи разказаха, че са чули стрелба, помислили, че е възможно да са пиратки.

Към 8.45 ч. от къщата излязоха двама младежи, а малко след тях на място пристигнаха двама криминалисти-цивилни и полицай от служба КОС. Към 9.45 двамата младежи се върнаха към къщата, казаха, че няма нищо, просто имало ергенско парти. След като криминалистите се опитаха да разговарят с тях, единият побягна надолу по ул. „Тодор Александров”, криминалистът го погна, но младежът се качи на третия етаж на ул. „Зар Симеон”, успоредна на „Крушево”.

Към 10 часа пристигна патрулка, задържаният младеж бе изведен от къщата и качен в нея, окован с белезници. Приятелят му не бе задържан. Родственик на задържания пък погна репортерите с метла.

Полицейското присъствие пред къщата, където се чули изстрелите се увеличи, очаква се пристигането на следствена група за извършване на оглед и влизане в жилището.

Работата по случая продължава.