Бившият директор на Агенцията за отбранително разузнаване на САЩ генерал-лейтенант Майкъл Флин заяви, че лаптопите, които са били отнемани от джихадистите от „Ислямска държава“ са често пълни с порнографски материали. Той добави, че порното помага на екстремистите да се разтоварят от бруталните действия, които извършват, пише "Дейли мейл".

Ветеранът, който е предполагаемият вицепрезидент на Доналд Тръмп, ако последният стане президент на САЩ, заяви, че „по едно време в агенцията изчислихме, че 80% от материалите в конфискуваните лаптопи са порнография“. „Трябва да работим бързо за да ги надхитрим и бием“, добави той.

Това не е първият случай, в който екстремистите са уличени, че имат порнография на компютрите си. Миналата година тогавашният кмет на Лондон Борис Джонсън заяви, че джихадистите, които оперират във Великобритания и ходят да се бият на страната на „Ислямска държава“ в Сирия „са нещастници, които гледат порно, защото не могат да си намерят момичета“. Той добави, че британските терористи се радикализират защото имат лоши отношения с жените и стават екстремисти, за да не се чувстват като загубеняци.