Недоразумение между шофьор и пешеходци станало повод за бой на бензиностанция, а впоследствие и предаване на един от участниците на съд.
Случаят е още от началото на август 2013 година, когато около 11 часа шофьор се движил със своя „Мерцедес“ по ул.“Потсдам“. Решил да спре на бензиностанция „Ромпетрол“ и започнал да маневрира. Служител обаче му направил знак, че не може да паркира там и водачът тръгнал да излиза. Видял обаче, че зад колата му вървят пешеходци и затова спрял да ги изчака. Пенсионерът, който стигна до съд, обаче не разбрал, че е забелязан от шофьора и се стреснал, че ще бъде прегазен. Започнал да крещи и вика по невнимателния според него водач. Докато човекът зад волана изчаквал колите с предимство да минат, синът на огнения пешеходец отишъл до отворения прозорец на колата и праснал юмрук в ухото на шофьора. Отново през прозореца опитал и да го ритне, като дори чехълът му се изхлузил и останал известно време в автомобила. 
Нападнатият водач скочил, за да се разбере с двамата пешеходци, при което пенсионерът му приложил хватка - хванал го през ръцете откъм гърба, като по този начин го поставил в безпомощно състояние и той не можел да мърда. Така осигурил възможност на сина си да го удря, без жертвата да се съпротивлява. Шофьорът получил удар в бъбрека, но свидетел на екшъна прекъснал по-голям бой. 
Така 3 години след случилото се пенсионерът бе предаден на съд за хулиганство, а на първа инстанция бе освободен от носене на наказателна отговорност и глобен с 1000 лева. Решението може да се обжалва.