Задръстванията на кръговото кръстовище на Дунав мост продължават и във времето от 17 до 18 часа минаването на коли през него е невъзможно. Това се случва, защото точно по това време в кръга спира по един тир, за да пречи на хитруващи шофьори на тежки камиони да изпреварят опашката и да влязат директно в граничния пункт откъм пътя за Силистра, сигнализира на заседанието на Областната комисия по безопасност на движението Михаил Чиликов от Сливополската община, който всяка вечер пътува до Русе. По думите му от 16 юни до 1 юли на това невралгично място е имало само три екипа на КАТ и тогава не е имало опашки, През останалите дни хаосът е пълен, но този проблем не може да продължава, защото пречи на хората, които работят в Източната промишлена зона, да се прибират по домовете с часове, каза Чиликов и предложи всеки ден на кръга да има униформен от митницата, Гранична полиция или от КАТ, който да следи за реда. За проблема „Утро“ писа подробно преди 10 дни, след което екип на КАТ премахна опашките на кръговото, но после нещата пак тръгнаха на самотек.
Преди година от ОДМВР, Областно пътно управление и от общината направихме предложение до Гранична полиция и митницата камионите да се пренасочат за изчакване по пътя за Мартен и да влизат в граничния пункт през източния портал преди кръговото кръстовище, който не се използва от години. Така няма да пречат на движението и леките коли ще минават спокойно. Досега обаче предложението е без решение, а вече започнаха летните отпуски и до камионите по „България“ се нареждат и коли на втори ред и се образуват тапи, каза началникът на КАТ гл.инспектор Румен Кръстев.
Председателят на комисията и зам.областен управител Валентин Колев посочи, че е водил разговори митницата, Гранична полиция и ОДМВР за постоянно присъствие на техни служители на кръстовището. От първите две ведомства отговорили, че не могат да отделят хора за регулиране на движението в кръга, тъй като първо нямат правомощия да въдворяват ред и второ - с въведения по-строг пропускателен режим на границата нямат свободни служители. В КАТ пък не достигат и колите, и личният състав, това създава допълнителен проблем, но ще продължа разговарите до намиране на изход от ситуацията било чрез пренасочване на камионите по пътя за Мартен и влизането им в Дунав мост през източния портал или чрез осигуряване на патрул на КАТ в часовете от 17 до 18, обясни Колев.