Притеснение, че обемни и скъпо струващи декори за множество спектакли на Русенската опера могат да останат под открито небе, се носи в операта. Говори се, че областният управител ще си вземе помещенията, в които сега са приютени декорите, и още отсега се чудим какво ще правим, споделиха от културния институт, като все пак подчертаха, че засега това е само мрачно, но непотвърдено на сто процента предположение. 
Министерският съвет иска да му бъдат предоставени помещенията, каза областният управител Стефко Бурджиев, потърсен за коментар. Той уточни, че става дума за халета на русенското подразделение на главна дирекция „Метрологичен надзор“. Тези помещения стояха празни и аз, тъй като живея близо до операта, като виждах как хората там се чудят и се мъчат да намерят подходящо място за декорите за спектакли, сам предложих преди няколко години да им предоставя въпросните халета, разказа Бурджиев. 
Сега, когато възниква нова ситуация, няма да допусна този ценен сценичен инвентар да пострада, увери областният управител. Както е добре известно на русенци, които редовно посещават оперни и драматични спектакли, симфонични концерти на наши и гастролиращи състави и артисти, Стефко Бурджиев е от немногото представители на властта, които са сред публиката. При това много често с купени билети и не на „най-хубавите редове“ в залата, които ръководствата на културните институти пазят /и дори понякога преграждат с въженце!/ „за гости“. 
Ще им намеря други помещения, за да можем да преместим декорите и реквизита, каза Бурджиев. Няма да оставим артистите да се мъчат и да се притесняват поне за това, увери той, като обясни, че вече е имал разгoвор с директора на операта Найден Тодоров по темата.