Макар че единият син на нахапаната до смърт 86-годишна Димитра Георгиева поиска едва 16 000 лева обезщетение от стопаните на питбулите Пресиян Костадинов и Анелия Коева, двамата помолиха съда на втора инстанция да им опрости паричната компенсация. Според тях няма причина те да плащат обезщетение на мъжа, макар че майка му загина след нахапвания от кучетата Цезар и Клеопатра, от които получи две средни телесни повреди. Окръжният съд обаче потвърди становището на районните си колеги на първа инстанция и сметна, че правилно почерненият син заслужава да получи 16 000 лева. Решението може да се обжалва и пред Върховния касационен съд.
86-годишната баба Димитра бе нахапана на 29 март 2014 година от двата питбула. Тогава възрастната жена отишла до комшийска къща близо до дома на лелята на собственика на питбулите Пресиян. В дома на Анелия младият мъж отглеждал кучетата Цезар и Клеопатра. Във фаталния ден старицата почукала на металната порта на къщата. Този шум предизвикал внезапна агресия у кучетата и те едно след друго прескочили оградата, съборили бабата на земята и започнали да я хапят като диви зверове. След няколко дни между живота и смъртта старицата издъхна на 10 април в болницата, през декември 2014 година Пресиян и Анелия признаха обвиненията на прокуратурата, че не са положили достатъчно грижи за питбулите и благодарение на нехайството им се е стигнало до жестокото нахапване. Заради осъзнатата вина двамата получиха намалени наказания. Анелия чу присъда от 1 година и 4 месеца условно с 3 години изпитателен срок и 300 лева глоба. Наказанието на Пресиян бе малко по-тежко - 1 година и 8 месеца условно с 4 години изпитателен срок и 500 лева глоба. Те обжалваха присъдите си, но втората инстанция не сметна, че заслужават по-леки наказания и окончателно ги потвърди. Стопаните на питбулите застанаха за втори път пред съда по случая, но по въпроса дали трябва да платят обезщетение на наследниците на загиналата баба.
Според адвоката им старицата е живяла в Червена вода в мизерия и синът й, който претендира парична компенсация след загубата й, не се е грижил за нея. Съдът обаче прецени, че твърденията за оскъдица и самота не почиват на доказателства и обърна внимание, че пенсионерката и синът й често са се виждали. Лично тя била избрала да живее сама в Червена вода, вместо да се премести при близките си в Русе. Магистратите на първа инстанция дори посочиха, че Милко заслужава обезщетение около 50 000 лева, но тъй като е поискал далеч по-скромните 16 000, няма как да му бъде присъдена справедливата сума.