„Дунав“ изтегли нелош жребий за стартовите първи 4 кръга в първенството на Първа лига. Съперник на русенския отбор в първия мач на 30 юли ще е тимът на „Верея“ /Стара Загора/, който влезе в елитната дивизия по административно решение на БФС с подаване на съответни документи. Иначе старозагорският тим завърши едва 8-и в шампионата на „Б“ група! Другите двубои на дунавци до кръг №4 също са срещу поносими съперници. 
Проблем за „Дунав“ ще е липсата на домашни трибуни, тъй като първите няколко мача почти сигурно ще се играят в Разград. Предвид обаче малкото разстояние от Русе до „Лудогорец Арена“ сините шалчета ще са основният цвят по трибуните. Е, тръпката няма да е същата, но какво да се прави!
В другите мачове от първия кръг ще се срещнат „Пирин“-“Черно море“, „Локо“ /ГО/-“Нефтохимик“, ЦСКА-“Славия“, „Берое“-“Лудогорец“, „Ботев“ /Пд/-“Локо“ /Пд/, „Левски“-“Монтана“.
Кашата покрай закъснелите с години изисквания на БФС за по-добри и качествени терени създаде поредица от други абсурди. Освен „Дунав“ и „Лудогорец“ и други отбори ще делят едно игрище. ЦСКА и „Славия“ ще играят на националния стадион. „Локо“ /ГО/ ще ползва терена на адашите си от „Локо“ /Пд/, а „Ботев“ /Пд/ и „Нефтохимик“ ще си препредават щафетно бургаския „Лазур“. „Верея“ пък ще домакинства в по-рисковите си мачове на стадион „Берое“.
Есенният етап ще завърши на 14 декември, а шампионатът ще бъде възобновен на 14 февруари. Редовният сезон трябва да приключи на 1 април. Краят на плейофите е планиран за 31 май. На 4 юли ще са баражите за влизане и оставане в Първа лига.