Любимият диригент на Андреа Бочели - световноизвестният Марчело Рота, ще дирижира концерта с участието на световни оперни имена на италианското белканто в неделя в Летния театър в Русе. Солистите на Миланската скала Алиса Зиновиева, Соня Фортунато, Марио Маланини и Кармело Карузо ще пеят за русенци под акомпанимента на оркестъра на Държавна опера-Русе. Концертът „Гран гала опера“ ще продължи два часа, като програмата включва както много сериозна част, така и нещо свежо и по-забавно, тъй като все пак е лято, стана ясно на вчерашната пресконференция, в която участваха и петимата световни артисти. Те ще изпълнят избрани арии от оперни заглавия, дуети и ансамбли от оперети и мюзикъли, любими и познати неаполитански канцонети. Ще има и фрагмент от саундтрака към филма „Амаркорд“ на Фелини на носителя на „Оскар“ Нино Рота, а на финала са подготвили и изненади. 
Музиката е много магическа за публиката, която е много компетентна, посочи Рота, като допълни, че се създава прекрасна атмосфера с представянето на канцонетите в края на програмата. 
За Зиновиева и Маланини това е поредна изява в България, докато другите двама певци гостуват за първи път тук. Всички обаче с нетърпение очакват емоционалната и вълнуваща среща с публиката, за която знаят, че е безкрайно компетентна, взискателна и познава опрено изкуство.