Група клошари превърнаха района около паметника на Стефан Караджа в хотел под звездите. Сутрин и вечер бездомниците буквално окупират пейките в градинката, постилат си кашони и мъкнат всякакви боклуци.
Живеещите наоколо са потърсили съдействие на телефон 112, откъдето обаче единствено са ги попитали дали бездомниците са агресивни. 
Пейките наистина са станали дом на клошарите от едно известно време, а след като температурите започнат да се повишават, положението ще стане съвсем  нетърпимо. Пък и не отива в центъра на един европейски град като Русе да се навъртат клошари. Още един аргумент в тази посока е, че мястото е част от туристическите маршрути в града.
През деня от бездомниците няма и следа, но към 8 вечерта започват да прииждат, каза живеещ наблизо човек.
Вчера сутринта полицаи вдигаха от пейките несретници, единият от които все още спеше, а в съседство негов колега пазеше количка, натоварена с хартии и картони. Вероятно органите на реда са били повикани от живеещи наоколо граждани.
Междувременно в приюта за бездомници „Добрият самарянин“ има 4-5 свободни места, а и никого не сме върнали, каза шефът на приюта Стефан Стефанов.
Но през лятото хората без покрив предпочитат свободата на улицата.