С окончателна присъда от половин година условно с 3-годишен изпитателен срок се размина разлютен представител на малцинствата, който излял възмущението си в лицето на директорката на общинското предприятие „Управление на общински имоти“ Анелия Няголова.
Случаят е още от март 2014 година, когато след серия от компромиси по отношение на сестрата на дадения на съд мъж чашата на търпението на общинската шефка преляла. Въпросната сестра била настанена в общинско жилище, но далеч не била изряден ползвател. Затова Няголова неведнъж й отправяла предупреждения, че скоро може да си тръгне от имота, но ромката не се вземала в ръце. Докато накрая била изгонена. 
Щом научила, че я пъдят от дадения й дом, тя побесняла и отишла да търси сметка от Няголова. Срещата им преминала в крясъци и псувни, но истинският скандал спретнал братът. След като сестра му си тръгнала, при Няголова се натресъл той и с още по-лют и безкомпромисен тон излял закани за побой, гарнирани от обиди и псувни. За циничното си поведение хулиганът стана клиент на прокуратурата. 
Оказа се обаче, че в продължение на около 2 години той е неоткриваем. Правоохранителните органи стигнали до него, след като самият той отново прекрачил рамките на закона - сбил се във Видинско. И след като попаднал в полезрението им, въпрос на време бе да дойде и до Русе, за да чуе присъдата си. Впрочем хулиганът направи пълни самопризнания за грозното си поведение и доброволно се сдоби с условна присъда. Данни сочели, че изгонената от общинското жилище негова сестра вече се е устроила в Германия, където проституирала.