20-годишният Християн Д. предстои да се сдобие с присъда, след като бе хванат с близо 210 грама марихуана и пико за около 1300 лева, патрон, за който няма разрешение, а за капак опитал да избяга от полицейска проверка и блъснал колата на униформените.
Случаят е от 22 октомври 2015 година, когато в полицията била получена оперативна информация, че младежът ще пристигне в Русе от Велико Търново с кола, в която ще пренася наркотици. Поради това бил утвърден план за задържането му и бил сформиран полицейски екип. Около 8.45 часа Християн действително влязъл в Русе с „Фолксваген Голф“ и спрял на паркинг. В себе си държал марихуана, а в лекия автомобил превозвал марихуана и метамфетамин, укрити на различни места, и ловен патрон. 
 Веднага след като спрял на паркинга, полицаите тръгнали към колата му, легитимирали се и му разпоредили да излезе. Младежът обаче осъзнал, че е хванат на тясно, затова решил да избяга - запалил автомобила и дал рязко на заден, при което ударил служебното „Ауди 80“ на униформените. Колата се оказала с изпочупена предница и щети за близо 1100 лева.