Футболистите на „Локомотив Русе“ ще се съберат за първа тренировка на 11 юли, научи „Утро“ от старши треньора на отбора Борислав Богомилов. Вариантите за подготовка са ползване на терена на стадион „Дунав“ и помощното игрище до Градския.
Най-хубавото е, че ядрото от пролетния сезон, което вдигна отбора на крака през пролетния сезон след последното му място през есента, ще бъде запазено. Повечето от добрите футболисти на бившия вече „Марисан“, сега „Локо Русе“, са потвърдили, че ще останат в тима. Сред тях ще са Мартин Иванов, Динко Станчев, Валентин Валентинов. Единственият, около когото няма яснота, е централният защитник Любослав Булгурджиев.  
Към отбора може би ще се присъедини и доскорошният трети вратар на „Дунав“ Радосвет Христов. Христов вече разговарял със старши треньора Богомилов. Наставникът му обяснил, че може да се чувства поканен за първата тренировка.  
По всяко вероятност Североизточната „В“ група ще стартира през есента в състав от 14 отбора. Имало вариант да бъдат добавени още два. Сред тях може би ще е изпадналият в немилост славен някога тим на „Спартак“ /Варна/. Ръководството на варненци обявило, че ще подаде заявка за участие. 
Фаворити за първото място в дивизията се очертават да са отборите на „Добруджа“, „Черноморец“ /Балчик/ и „Локомотив Русе“.