Поредният контрабандист на цигари ще застане пред съда след залавянето му на Дунав мост. В сряда през нощта на митническия пункт пристигнал турски тир, който заради рисковия си товар бил вкаран в халето за щателна проверка. При претърсването под дюшека на горното легло в шофьорската кабина, зад тапицерията над вратите, в предната броня на влекача, в предната част на ремаркето и в сандък за инструменти са открити общо 540 кутии „ММ“, „Maрлборо“, „Давидоф“, „Mак“, „Кахан“, „Нова“ и „Парламент“. Шофьорът веднага е вкаран в ареста, където ще чака изправянето си пред съда. 
Междувременно със светкавично окончатено наказание се сдоби румънецът зад волана на товарно волво, който на 27 юни опита да прекара нелегално през Дунав мост 200 кутии цигари без бандерол в метални туби от масло. Стойността на цигарите е изчислена на 1500 лева.
Два дни след хващането му в крачка шофьорът реши да направи пълни самопризнания за прегрешението си и да се споразумее с прокуратурата каква присъда да изтърпи. Така той си стисна ръцете с обвинението на доброволно наказание от 8 месеца условно с 3 години изпитателен срок.