Григор Димитров победи Жил Симон с 6:3, 7:6, 4:6, 6:4 и продължава в третия кръг на "Уимбълдън". Двубоят между двамата започна още снощи, но бе прекъснат заради дъжд при 2:1 за французина в първия сет.

Българинът записа едва втори успех срещу французина в седмия мач помежду им, а в следващия кръг ще срещне американеца Стив Джонсън. 29-ият в света по-рано днес се справи с Жереми Шарди с 6:1, 7:6, 6:3.

Димитров и Джонсън са играли два пъти досега и имат по една победа. Американецът се наложи с 6:3, 1:6, 6:3 във Вашингтон през миналата година, а Димитров му върна на "Уимбълдън" с 7:6, 6:2, 7:6.

ПЪРВИ СЕТ
Григор Димитров започна добре първия сет и след като водеше с 2:1 преди снощното прекъсване заради дъжд, проби Симон за 3:1 след подновяването на играта днес. Българинът поведе с 4:1, а до края спокойно взе сета с 6:3.

ВТОРИ СЕТ
Вторият сет бе много оспорван и до 3;3 двамата не допуснаха грешки, след което си размениха по един пробив. В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който Димитров поведе с 4:0 и го взе със 7:1.

ТРЕТИ СЕТ
В третата част настъпи колебание в играта на българина и той започна да греши по-често в леки отигравания, за да изостане с 2:5. Димитров се спаси от бърза загуба на сета и проби Симон за 3:5, но в крайна сметка загуби с 4:6.

ЧЕТВЪРТИ СЕТ
Четвъртият сет започна идентично с третия и Гришо бе пробит за 1:2, но успя да отвърне на удара и осъществи пробив за 4:4. При 5:4 в своя полза отново проби Симон за 6:4 и успех в мача.