Откакто партньорът й Арон Гунарсон е капитан на националния отбор по футбол на малката държава, която сътвори чудо и постави в краката си „най-великата футболна нация” - Англия, Крис Йонсдотир се превърна в първата дама на Исландия.

Тя е 29-годишна исландска красавица, професионален фитнес състезател, работи и като персонален треньор.

Освен титлите във Великобритания и родината й Исландия, най-големият успех за блондинката е, че през 2014 година печели второто място в голямото състезание по бодибилдинг в Уелс.

Крис Йонсдотир развива свой бизнес. Тя е собственик  на известна марка професионални лосиони за тен, които се използват от спортисти, танцьори, фитнес състезатели, модели и бодибилдъри.

Той е на 27 години. Започва своята професионална кариера в родната си Исландия. През 2006 г.  преминава в холандския АЗ Алкмаар, където играе две години, а след това прекарва един сезон в английския Ковънтри . Лятото на 2011 г. е привлечен от Кардиф, който е и настоящият отбор на Арон Гунарсон.

Прави своя дебют за националния отбор на Исландия през 2008 г., а само преди няколко часа успя да изведе отбора си на исторически четвъртфинал.

Какво свързва Йонсдотир и Гунарсон? Двамата са заедно от 3 години, влюбени са в спорта и в малкия си син, който е само на годинка и два месеца - Оливър Бреки.  

Красавицата коментира случката с португалската звезда Кристиано Роналдо, като каза, че той е един от фаворитите на капитана на исландците. Роналдо отказа да даде фланелката си на Гунарсон, след двубоя между двата тима, завършил с равенство.

Крис Йонсдотир разкри любопитни неща за своята половинка и за съотборниците му от исландския отбор.

„Те имат невероятна история. Връстници са и израстнаха заедно. Играеха за младежкия отбор на Исландия до 21 години и сега постигнаха всичко заедно. Много са близки и са много добри приятели. Чуват се всеки ден по „Уатс ъп””, разказа исландската красавица.

След историческата победа над Англия, Исландия се класира за четвъртфиналната фаза на турнира и ще се изправи срещу Франция. Двубоят е на 3-ти юли.