46-годишният шофьор Милен Митев от каспичанското село Златна нива не успя да отърве ареста, където бе вкаран за постоянно на 16 май, след като на фаталния петък, 13-ти бе спипан с 20 килограма хероин.
След месец и половина престой в килия Митев помоли съдът да му позволи да чака присъдата си на свобода. Адвокатът му посочи, че по част от 39-те пакета с хероин има чужди отпечатъци и посъветва разследващите да открият чии са те. Защитата бе категорична, че тежката контрабанда за над 1 милион лева не била дело на клиента й, а ако бъде пуснат с по-лека мярка за неотклонение нито щял да забегне, нито щял да погази закона.
Самият Митев посочи, че се занимава основно с внасяне на коли, правел и курсове с пътници зад граница, но на частно - без трудов договор и официални документи. В такъв момент бе и спипан на Дунав мост - докато в карания от него бус с пътници от Нови пазар „Фиат Дукато“ беше открит наркотикът.
Прокуратурата подчерта, че единствената адекватна мярка за Митев е задържане в ареста. Такова бе и мнението на състав на Русенския окръжен съд. Магистратите изтъкнаха, че той вече е осъждан три пъти. И макар прегрешенията му досега да са по-дребни - побой и шофиране пиян и най-тежката му присъда е била условна, то сега има вероятност да влезе в затвора между 10 и 15 години и да плати глоба между 100 000 и 200 000 лева. Затова съдът не го пусна от ареста, но мярката може да се обжалва.