Публичното общуване във Ветово окончателно е излязло от рамките на добрия тон и се е гмурнало в дълбините на уличните разпри. Такъв извод може да се направи от проведената в градчето извънредна общинска сесия. 
„Общински съвет Ветово остро осъжда истеричните изблици на очевидно психически неуравновесен субект, който неоснователно се изживява като кмет на Ветово“. Това е една от точките в приетата на извънредна сесия в четвъртък декларация, чийто вносител е председателят на местния парламент д-р Мехмед Мехмед, който бе претендент за кмет и оспори избора на Георгиев. След съдебно дело и броене на бюлетини от магистратите е много вероятно да се наложи извънреден кметски вот.
Очаквано документът разпалва страстите в залата, където се стига до размяна на реплики и обиди между кмета Георги Георгиев, съветниците от неговата коалиция „Бъдеще за всички“ и общинските съветници от ГЕРБ и ДПС.
И двете враждуващи страни представиха пред „Утро“ своите гледни точки за разразилата се свада, като ни увериха, че най-пълна представа за случилото се ще придобием след публикуването на протокола и записа на заседанието. 
„Приемането на документа всъщност е продиктувано от недопустимото поведение на Георги Георгиев спрямо мен на девети юни пред сградата на общината, изразяващо се във вербалната и физическа агресия“, каза д-р Мехмед. И пояснява, че затова е внесъл декларацията, в която е посочено, че „общинският съвет приема тези действия като брутален опит за уронване на престижа и авторитета не само на председателя на общинския съвет, но и на органа на местно самоуправление в общината“. Освен това общинският съвет „заявява категоричната си позиция, че ще продължи да бъде стожер на нормалността и морала в общността, пресичайки всички злощастни опити за противопоставяне между хората и ескалация на напрежение“. Документът е приет с 9:3 гласа. 
„Кметът Георгиев беше събрал агитка от общински служители, граждани, които заедно с общинските съветници от „Бъдеще за всички“ бяха агресивни, вулгарни и дори се стигна до заплахи за убийство с цел да провокират напрежение. Задействахме се много бързо, като има подаден сигнал и жалба, изпратихме и записа от заседанието в прокуратурата“, каза д-р Мехмед. 
„Глупости и циркаджийски номера, грозна картинка. А нима в декларацията няма обиди за психическото ми състояние? Тези хора са под нивото ми, за да ги коментирам. Това не е сесия, а махленска свада“, беше реакцията на кмета Георги Георгиев. Той не отрече, че е имало обиди от всички страни и обясни, че когато човек се ядоса, отговаря по такъв начин. И даде пример с провокация на другата страна, че „Бъдеще за всички“ е бъдеще за ДОСТ.
„Тон за воденето на заседанието дава председателят, той е човекът, който може да го прекрати. През цялото време той не проговаря, без да гледа Димитър Денев от ГЕРБ. Не знае какво да направи без него. Нивото му е чобанско и дава тон на всички останали“, коментира още Георгиев.