Снабдителка олекнала с оборота на две от трите заведения за хранене на майка й, след като главният готвач се полакомил да прерови чантата й и да прибере полагащите му се според него пари.
Кражбата станала сутринта на 12 септември 2015 година, когато жената захвърлила чантата си без надзор, въпреки че в нея имало близо 3100 лева и тръгнала да си върши работата. Направила забележка на готвача, че стои без работа, вместо да се погрижи за пилешките порции. Той се захванал със задачата, но щом звъннал телефонът на шефката му се разконцентрирал - казал на една от работничките да й го занесе, а той самият решил да отиде до офиса. Видял, че там няма никой, а чантата на началничката стои без надзор и решил да я прерови. В същото време към офиса приближил синът на шефката, който видял готвача в съмнителна поза и започнал да го пита какви ги върши. Той обаче останал с гръб, успял да скрие откритите пари в дрехите си и излязъл от помещението. От тогава готвачът бил неоткриваем - веднага изчезнал от работа и не си вдигал телефона. Затова окрадените ресторантьори подали жалба в полицията.
След като униформените стигнали до крадеца, той обяснил, че първо е отмъкнал по-малко от 1500 лева, а не 3100, както се твърди в жалбата срещу него и второ - това не било кражба, тъй като той фактически е взел полагащите му се пари от забавени заплати. Тезата му обаче не издържа в съда и на първа инстанция районните магистрати го наказаха с 8 месеца условна присъда с 3 години изпитателен срок. Наказанието може да се обжалва.