ЕНЕРГО-ПРО Мрежи обяви през май лятна програма ЕНЕРГО-ПРО СТАРТ, която дава възможност на студенти от техническите университети и ученици от гимназиите по електротехника да усвоят първоначален професионален опит в реални работни условия. Програмата е с продължителност 3 седмици и е платена. Първите 11 бъдещи енергетици вече стартираха своите първи стъпки в кариерата през юни.

Мрежовата компания, която оперира на територията на Североизточна България, стартира подбор на кандидати за втория етап от кампанията, който ще се проведе през юли. По програмата могат да кандидатстват студенти в 3-ти и 4-ти курс на техническите университети и ученици в 12-ти клас на професионалните гимназии по електротехника. Желаещите да се възползват от възможността могат да подадат своите документи на имейл: [email protected] до 17 юли 2016 г. 

„Целта на лятната кампания е да мотивираме младите хора да направят своя професионален избор още по време на образование си. Енергетиката в България има традиции и много добре подготвени технически специалисти. За да поддържаме тази приемственост, ние се стремим да формираме бъдещите енергетици на един по-ранен етап от тяхното развитие“, заяви управителят на ЕНЕРГО-ПРО Варна Момчил Андреев. 

През 2016 година компаниите от групата ЕНЕРГО-ПРО Варна дадоха шанс на над 20 млади инженери и икономисти да поставят началото на своята професионална кариера по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014 – 2020“. Процесът по набиране и назначаване на нови специалисти продължава. Актуална информация за свободните места по програмата може да бъда намерена на интернет страницата www.energo-pro.bg.

ЕНЕРГО-ПРО е компания с международен опит в производството, разпределението и търговията с електрическа енергия. Притежава 47 електрически централи в Централна и Източна Европа, осъществява разпределение и снабдяване с електроенергия на над 2 млн. клиенти. В нея работят над 8 000 служители.