На 25 юни се навършват 7 години от смъртта на Майкъл Джексън, но неговото име продължава да предизвиква смесени чувства у хората. Едни го смятат за гений, заради огромното му музикално наследство, други откровено го имат за странна фигура, а трети го определят като педофил.

В дома на Джако е открит таен килер, в който той е пазел богата колекция от снимки на деца и тийнейджъри.

Наскоро се появи видео, което показва нахлуването на 70 души от окръжното шерифство в Санта Барбара Каунти през 2003 г. в дома на Майкъл – ранчото "Невърленд", чието име е вдъхновено от историята за Питър Пан – момчето, което не иска да порасне.

Тогава Майкъл си е у дома, а полицаите откриват въпросния килер, в който доминират портретни снимки на млади момчета и момичета, а в тоалетната - снимка с автограф на Маколи Кълкин – звездата от "Сам вкъщи". Кълкин е подписал кадъра с посланието: "Не ме оставяй сам в къщата".

Въпросният таен килер е бил скрит в задната част на спалнята на Краля на попа. Там той е пазел различни сувенири, книжки за оцветяване, плюшени животни и състезателни коли и шокиращ брой кукли и фигури на супергерои като Супермен и Лара Крофт.

Властите и до ден-днешен смятат, че въпросната стая е била предназначена за децата гости на поп певеца.

"Той имаше отвратителни и откровено шокиращи снимки на голи деца, които са изтезавани от възрастни", казва един от следователите, цитиран от "Дейли мейл".

В доклада се посочва, че много от материалите, с участието на голи мъже и жени, могат да бъдат използвани, за да се докаже, че Майкъл е блудствал с малки деца.

Джексън беше обвинен в сексуално нападение над 13-годишния Гавин Арвизо. Той беше оправдан през 2005 г., въпреки че имаше седем углавни обвинения в блудство с деца.

Документите, изложени в съда, описват Джексън като манипулативен сексуален хищник, който е използвал различни начини, с които да сломи волята на децата и да си осигури извратен секс.

Сред описанията за много от материалите, намерени в килера на Майкъл, следователят отбелязва: "Въз основа на обучението ми, този тип материали могат да се използват като част от процеса на "сприятеляване", чрез който Майкъл е искал да намали задръжките на своите жертви и да улесни самото насилие над споменатите жертви".

Тези материали включват книга, изобразяваща голи деца, книга, която съдържа снимки на голи мъже, книга с голи и полуголи гей мъже, книга със снимки на тийнейджъри, които също са голи или полуголи.

Помощник прокурорът Рон Зонан казва: "Много от тези неща са били използвани, за да се намали чувствителността на децата. Майкъл си призна, че е спал с тях в едно легло в продължение на дълги периоди от време. Ние идентифицирахме пет различни момчета, които са спали при него. Всички направиха твърдения за сексуално насилие. Не мога да си обясня, защо Майкъл не беше признат за виновен за блудство".

Факт е обаче, че едно от момчетата, което съди Майкъл за блудство – Джордан Чандлър, успява перфектно да опише задните части на Джексън, пубиса му, както и отличителни белези на тестисите и пениса му.

Същото това момче и семейството му получават 22 милиона долара от певеца, след което оттеглят обвинението си срещу него.

След като процесът приключва, Джексън, който е можело да лежи до 20 години затвор, ако е бил признат за виновен, напуска страната и се мести в островната държава Бахрейн, разположена в Персийския залив.

В крайна сметка той се завръща в САЩ през 2009 г., малко преди да бъде намерен мъртъв в дома си в Калифорния.