Унгария и Исландия завършиха като първия и втория отбор в група F, след луди мачове и на двата тима.

В единия двубой Унгария и Португалия си отбеляза шест гола, за да завършат 3:3. В другия двубой Исландия инфарктно победи Австрия с победен гол в добавеното време.

Исландците доказаха, че са чудото на европейските финали, след като победиха и Австрия и се класираха на осминафинал. Викингите отбелязаха попадение още в 18-та минута, когато Бьодварсон се разписа за 1:0. В 37-та минута австрийците получиха право да изпълнят дузпа, но Драгович пропусна. В последвалата атака Биркир Бярнасон вкара топката във вратата на Австрия, но голът не се зачете, заради засада. В 60-та минута Австрия изравни на 1:1 с гол на Алесандро Шьопф. Секунди преди края на добавеното време обаче Траустасон отбеляза решаващо попадение, с което тима му завърши на второ място в групата.

В другия мач от групата Унгария и Португалия представиха шедьовър, след като завършиха 3:3 . Маджарите откриха резултата още в 19-та минута, когато 37-годишният Золтан Гера вкара за 1:0. В 42-та минута обаче Кристиано Роналдо подаде на Шани, който изравни на 1:1. Минути след началото на второто полувреме Унгария отново поведе с 2:1 чрез Балаш Джуджак, който отбеляза втори гол във вратата на Португалия. Три минути по-късно обаче Роналдо изравни на 2:2. В 54-та минута Джуджак вкара втория си гол и отново даде преднина 3:2 за Унгария. В 62-та минута Роналдо също се разписа за втори път и изравни на 3:3.

След двубоите лидери в група F са Унгария, следвани от Исландия, а Португалия ще бъде един от най-добрите трети отбора, които ще продължи напред.