Ляв завой край Волово на пътя Русе-Бяла изправи пред съда 25-годишния Кристиян П. Причината - шофьорът с по-малко от година опит зад волана взел завоя, като влязъл в насрещното и ударил челно идващия софийски „Мерцедес“. След инцидента смъртта застигнала една жена, мъж е бил с опасност за живота, а още четирима души са били с наранявания. За стореното прокуратурата поиска младият мъж да бъде наказан с 4 години затвор. Тезата на Кристиян и адвоката му пък е, че той е невинен, а инцидентът се дължи на внезапна повреда на караното от него „Ауди 80“ и инцидентът е случаен. В крайна сметка състав на Русенския окръжен съд прецени, че Кристиян действително заслужава да влезе в затвора за 4 години и да бъде лишен за 6 години от правото да шофира. Присъдата обаче е само на първа инстанция.
Катастрофата е от 21 февруари 2015 година. Около 8 часа Кристиян и негови познати тръгнали от Русе към Сливен. Пътуването им обаче завършило в района на Волово, където пресният шофьор изгубил управлението на колата, започнал да криволичи и макар да се опитал да я овладее, не успял. В резултат продължил да кара с близо 74 км/ч в насрещното, въпреки че виждал идващия срещу него софийски „Мерцедес“, чийто шофьор успял да намали скоростта до 56 км/ч, но нямало как да избегне удара. След челния сблъсък автомобилите се завъртели, а с най-тежки травми се оказали пътуващите в мерцедеса. Около месец след инцидента - на 27 март починала Николинка М., Петьо П. бил с временна опасност за живота, а шофьорът Христо П. - със сериозни наранявания. Тежки травми отнесла и спътничката на предадения на съд шофьор Теодора Г., както и самият Кристиян.
Вчера делото срещу младия шофьор протече по един от вариантите на съкратения процес, при който не се разпитваха свидетели. Адвокатът му настояваше да се чуят становищата на вещите лица по делото, предимно относно възможностите как се е стигнало до катастрофата. Според тезата на защитата младежът е попаднал в капана на внезапна повреда, която е направила колата неуправляема и той е нямало как да избегне удара. Експертите посочиха, че такъв вариант действително е възможен, но в конкретния случай няма данни, нито следи за хипотетичната техническа повреда. Отделно адвокатът пледира и че деянието е случайно, а ако неопитният шофьор без адекватни реакции трябва да понесе някаква отговорност то заслужава условна присъда. Не трябвало да отговаря и за смъртта на Николинка, тъй като не виждали причинно-следствена връзка между кончината й и катастрофата.
Самият Кристиян не пожела да даде обяснения за случилото се пред съда. А като частни обвинители срещу него, редом до прокуратурата, застанаха Христо и Петьо. Те не поискаха да го съдят за обезщетение, но могат да го направят по отделно дело на по-късен етап.