Ударопоглъщащата настилка на няколко детски площадки в Русе ще бъде подменена, тъй като част от квадратните плочи са повредени. Един от детските кътове е на площад „Д-р Мустаков“ зад Американското пазарче, където още вчера беше залепена нова омекотена настилка, която предпазва децата от нараняване при падане по време на игри. Това е една от ремонтираните детски площадки, които все още са в гаранционен срок.  
Междувременно от квартал „Здравец“ сигнализираха, че на площадката пред блок 42 има счупени и демонтирани съоръжения. Тук редовно се събират шумни тийнейджъри, въпреки че площадката е за малки деца, а изпотрошените катерушки са резултат от поредната вандалска проява, оплакаха се хората, които са се обаждали и на полицията. 
Шефът на русенската фирма „Ас-Строй“ Асен Тодоров  увери, че ще бъде извършена проверка, като подчерта, че на първо място е безопасността на децата.
След новината във вторник, че до месец децата в кв. „Тракцията“ ще играят на нова площадка, във Фейсбук пък заваляха молби към кмета Пламен Стоилов за изграждането на детски кътове и в другите квартали. Сред тях са теренът между блоковете 51 и 52 в кв. „Дружба 3“, където площадката е в окаяно състояние и е много опасна за децата. Оплакване има и за пустееща детска градина пред блок 2 в кв. „Родина“, която се руши. Има и гола поляна, която не служи за нищо, а децата няма къде да играят, коментира една от дамите в социалната мрежа.