Продължава издирването на 3-годишния Мехмед от Търговище, който в понеделник изчезна в липовата гора между Смирненски и Тетово. Според директора на Областната дирекция на МВР ст. комисар Теодор Атанасов надеждата, че детето ще бъде намерено, остава и издирванията в трудните местности в гората продължават. В търсене на момченцето, наричано от семейството си Муки, всеки ден участват 150 доброволци, полицаи, пожарникари, горски служители и роднини на детето. 
Директорът на РД „Пожарна безопасност и защита на населението комисар Димитър Павлов посочи, че още в началото на издирването спасителният отряд използва уред, наречен детектор на живот, който може да открие сърдечна дейност. В операцията са включени и термовизионни камери, които улавят топлинното излъчване на човешки тела в по-тъмните части на гората. През нощта се използват и прожектори, включително мачтовото осветление на противопожарните автомобили. Обходът, който е направен, е много по-голям от този, който може да измине такова невръстно дете, казва комисар Павлов.
Разпрострялата се на 17 000 дка гора е утъпкана от спасителите, пребродени са всички пещери и пропасти, но следа от Муки не е открита.
Заради безплодното издирване близките вече започват да дават ухо на версиите, че детето е отвлечено и продадено.
Старши комисар Атанасов отказа да коментира този  слух и посочи, че полицията работи по всички възможни версии, но няма да е професионално, ако ги съобщи.
Детето изчезна в понеделник, когато група от шейсетина роми от Търговище се установила край липовата гора, за да бере цвят. Муки влязъл на около 500 м в гората заедно с родителите си дядо си, но улисани в работа възрастните го изпуснали за малко от поглед и оттогава го издирват. 
Всички се надяваме да намерим детето и затова издирването продължава, въпреки че хората са изтощени и са на предела на възможностите си, посочи комисар Павлов. Операцията е под наблюдението на главния секретар на МВР Георги Костов, който непрекъснато получава информация за резултатите от нея.