При изключително тежки условия се подготвят за олимпиадата в Бразилия параолимпийците ни - Даниела Тодорова, Мустафа Юсеинов и Ружди Ружди. Тримата са европейски и световни шампиони за хора с увреждания и са донесли редица медали за страната ни.

Те тренират буквално на една гола поляна. Зимата тъне в сняг, а лятото в трева. Там няма нищо освен бетонна рампа направена от бащата и брата на Даниела Тодорова. Всички съоръжения за подготовката на параолимпийците ни също са сглобявани от тях. Състезанията в техния живот са две. Един път да победят себе си себе си, а после - конкурентите.

Мустафа Юсеинов
,,Много труд, много лишения и най-вече трябва да се труди много здраво човек, иначе нищо даром няма,,

Всички са приятели-възхищават на постиженията си един на друг. Подкрепят се много и пазят своята Даниела-лекоатлетка с уникална съдба. До 17-годишна възраст тренира хвърляне на копие в Казанлък и се готви за олимпиадата в Пекин 2008 г. Постига изключително високи резултати, но инцидент с щанга на Белмекен я оставя на инвалидната количка. Въпреки това тя не се отказва и става параолимпийка-за да докаже, че волята и хъсът за победа са по-големи от инвалидната количка.

Даниела Тодорова
,,Най-вече ние се молим първо да сме здрави, защото на първо място при нас са контузиите и това много пречи на нашата подготовка".

Именно Даниела въвежда Ружди в големия спорт.

Ружди Ружди
,,Бяхме след инцидента дойдохме в Павел баня на лечение в санаториума и видях Даниела Тодорова и се запознахме и видях ,че тука тренира на поляната-интересно ми беше и всеки ден гледах как тренира ,как хвърля и един път питах мога ли да пробвам и аз".

Но като че ли най-тежката задача се падана един човек, който обаче се крие от прожекторите. Но прави всичко за своите шампиони -сглобява столчета, връзки, гони уреди и най-вече ги учи да побеждават-братът на Даниела - Радостин Тодоров.

Радостин Тодоров
,,Водим много разговори - за мене е важно тренировката да не е само тука на столчето или във фитнес залата,а тренировката продължава именно в това - да ги направя психически и устойчиви".

Сега погледите на четиримата са вперени в Олимпиада та в Бразилия. Обещават поредните медали за България. И ние им вярваме ,защото те знаят не само бляскавата страна на медала.А цената я плащат всеки ден - на тази поляна в Павел баня.