Нови правила в работата на Фонда за лечение на деца. Министър Петър Москов обеща конкретни решения да се взимат за 10 дни, а не както е сега - за близо 2 месеца. Как приема тази промяна майката на 9-годишния Калоян от Варна, който вече трета година се бори с левкемията, разказа Нова тв. 
 
„Отпадналост, умора, главоболие, повръщане до някаква степен. Като дете му е трудно да си го обясни и сам ми казва: „Аз искам да се оправя и трябва да се оправя””, сподели майката Антонина Михайлова.
 
С помощта на хората са събрани половината от нужните 310 000 евро за костно-мозъчна трансплантация в Германия. На 10 юни родителите подават документите на Коко във Фонда за лечение на деца в чужбина с надежда да получат бързо останалите пари. Отговор от експертите още няма. Официалният срок за това е близо 50 дни и все още не е изтекъл. 
 
„Тези 600 000 са животът на Калоян. Реално погледнато на толкова е оценен в момента. За някой може да са много, но човешкият живот няма цена. Особено като гледаш детето ти как прекарва в мъки дните си, вместо да играе навън”, заявява майката. 
 
Антонина не разбира нито дългото чакане на становища за лечение, нито проблемите с кворума на заседанията на Фонда. Дните минават в мъчително очакване – на нови справки от банката и на следващото заседание. 
 
Затова посреща с надежда идеята за промяна в правилата. И заради своя Калоян, и заради другите болни деца. 
 
„Всеки ден е борба, всеки час. В рамките на 10 дни – да. Това наистина може съвсем спокойно и да олекне някак си на родителите, и да бъдат по-спокойни, че наистина адекватно ще се вземат решенията”, смята Антонина Михайлова.
 
И продължава да разчита най- вече на помощта и състраданието на хората. За да може детето ѝ да получи необходимото лечение. 
 
Ако искате да помогнете, може да го направите по банков път: 
 
Райфайзенбанк   
BG95RZBB91554030204317 BIC RZBBBGSF   
Антонина Костадинова Михайлова   
 
ПроКредит Банк
BG44PRCB92301049451623
Калоян Милен Михайлов