Двама нарушители са задържани на Дунав мост при съвместни действия на митницата и Гранична полиция при опит да напуснат нелегално страната с турски камион.
В понеделник около 19 часа турски камион, каращ медна тел за Унгария, спрял за почивка на паркинг преди Дунав мост. Като излязъл от кабината, шофьорът чул шум в каросерията и се обадил на тел.112. На място пристигнал полицейски наряд от Второ РПУ. Униформените също чули шум, но тъй като чергилото било пломбирано, се обадили на митницата да изпрати екип. 
При огледа митничарите установили, че пломбата е цяла, но въжето е срязано и после свързано и конвоирали камиона до граничния пункт. По време на щателната проверка са открити двама мъже, които казали, че са от Ирак и Афганистан и са платили по 350 евро на каналджии в Турция, които им осигурили транспорта. Нелегалните пътници ще изчакат присъдите си в ареста.
Час преди това пък при щателна проверка на украински камион, който влизал в страната, са намерени 19 стека „Ротманс“ с украински бандерол и два стека „Ашима“ без бандерол. 47-годишният водач също е вкаран в ареста.