Централният защитник на „Дунав“ Мартин Ковачев напусна „Дунав“, научи „Утро“. 34-годишният футболист уведомил старши треньора Веселин Великов, че не се вижда като част от отбора в първенството на Първа лига. Великов се опитал да го разубеди, но най-опитният играч в отбраната на „Дунав“ бил непреклонен. Потърсеният за коментар Великов отказа коментар. 
Мартин Ковачев бе с основни заслуги за промоцията на отбора в елитния ешелон. От есента на 2015 година до края на първенството в „Б“ група записа 28 мача с общо 2497 минути - средно по 89.17 минути на мач. Реализира и 3 изключително важни гола.
Най-неприятното е, че с неговото напускане защитата на „Дунав“ олеква драматично. Както първи писа „Утро“, другият централен бранител Петър Патев предпочете да подпише договор с „Нефтохимик“ след предложение с по-добри условия.
Сега на „фронта“ и в сърцето на отбраната „Дунав“ остава само с Михаил Милчев. Други играчи на този възлов пост просто няма.
А другите отбори от чергата на „Дунав“ като „Локо“ /ГО/, „Нефтохимик“, „Верея“ буквално галопират със селекцията. Ако в русенския клуб не се вземат адекватни и бързи мерки с ангажиране на опитни попълнения, „Дунав“ ще страда сериозно в първенството на Първа лига и от голяма надежда то може да се превърне в голямо разочарование за всички, които обичат отбора.
Другата новина е, която едва ли топли особено, е, че македонски футболист ще се включи в тренировките на „Дунав“. Македонецът, който трябваше да пристигне вчера в Русе, е защитник. Той ще изкара проби.
Междувременно стана ясно, че подготовката на футболистите за новия сезон минава през здраво тичане по алеите в Парка на младежта. Разделени на две групи, те пробягаха дистанция от 10 километра. Вчера момчетата от първата група се явиха за функционални изследвания, а днес ще е ред на хората от другата.
На 23 юни футболистите на „Дунав“ ще пътуват за Стара Загора, където ще изиграя първата си предсезонна контрола срещу „Берое“.