Петокласник получи алкохолно отравяне след тържество за края на учебната година. Инцидентът стана в училището в котелското село Кипилово. Детето било прието в тежко състояние, след като с негов съученик купили уиски от близък магазин.

В последният учебен ден учениците решили заедно да отпразнуват ваканцията в класната си стая. Събрали пари за почерпка, а учителите ги оставили сами да си напазаруват. Петокласниците това и чакали, защото планирали да си купят алкохол.

"Стилян даде идеята да си купим алкохол. Момичетата не бяха съгласни, но после всичките казаха "добре", отидоха до магазина и си взеха. Знаем, че е забранено, ама никой не ни пита, учителките не забелязаха", разказва пред Нова тв едно от момиченцата в класа.

Бутилката уиски децата скрили в шкаф в училище. Наливали си в чашите, като смесвали концентрата с безалкохолно, а въздържали се нямало.

За да не ги хванат учителите, децата изпили бутилката бързо. Малко след това техен съученик припаднал. 
Родителите обвиняват магазинерката, която е продала концентрата и учителите, заради слабия контрол.

"Той не можеше да приказва. Лекарката мислеше, че си заминава. Пяна излизаше от устата му", разказа лелята на препилото момче.

"Къде са били учителите, докато децата са пили? Как са го внесли в училище алкохола",попита и майката на пострадалото дете.

Според директорката на училището обаче децата не са оставяни сами за повече от няколко минути. За нея вина носи единствено продавачката в магазина, който обаче през целия ден вчера остана затворен.

12-годишното момче вече е изписано от болницата и е в стабилно състояние.