Посетителка в къща за гости на ул.“Видин“ едва ли е подозирала в какви приключения ще бъде забъркана само след една прекарана нощ там. А скандалът, довел до заключване в стая и хапане, я изправи пред съда.
Историята е от края на октомври 2015 година, когато жената пристигнала в Русе за интервю за работа. Потърсила къде да пренощува и се натъкнала на обява за къщата за гости. С дъщерята на стопанката спазарили 20 лева за настаняването, но вечерта гостенката не успяла да заспи заради неудобен матрак. Затова се преместила на второ легло. След като тръгнала да освобождава стаята на следващия ден, собственичките започнали да настояват 15 лева доплащане, тъй като била ползвала общо две легла. Така между трите жени се разпалил вихрен скандал. Гостенката била заключена в стаята и чула, че няма да бъде освободена, докато не се издължи. Когато към разправията се прибавили и физически схватки, тя се опитала да сигнализира спешния телефон 112, но телефонът й бил грабнат. Собственичката на къщата за гости започнала да я удря, а заложницата се принудила да й захапе ръката, за да спре с боя. Междувременно на място пристигнал полицейски патрул и това сложило край на скандала. Гостенката тръгнала за София и се сдобила с медицинско, но не след дълго се принудила да се върне обратно в Русе, тъй като срещу нея било заведено частно дело от стопанката на хотелчето, която също била освидетелствана от съдебен лекар.
Пред съда ощетената собственичка поиска посетителката да бъде справедливо наказана, а освен това да й плати 1000 лева обезщетение. Районните магистрати на първа инстанция обаче прецениха, че от гостенката няма защо да се търси вина, тъй като тя е била нападната от хотелиерката, заключена, а телефонът й бил взет, за да не търси помощ. А това, че посетителката захапала китката на стопанката, е било с цел да се защити. Затова съдът оневини жената. Присъдата обаче може да се обжалва.