На четвъртия ден след стрелбата по къщата на русенеца Върбан Върбанов в кв. „Родина 3“, за която „Утро“ единствен съобщи в понеделник, семейството случайно намери втори куршум, забит в дограмата. Първият бе открит под леглото на внучето на Върбанов, след като е пробил стъклото и е рикоширал в телевизора. Детето на година и половина е имало невероятен късмет, че не е простреляно, докато спи.
Вторият куршум е бил забелязан от съпругата на Върбан, когато вчера по обед започнала да чисти прозорците. Докато първият бе намерен в детската стая, този е пробил дограмата на хола.
Находката предизвика остра реакция от спрягания за много близък до доскорошен важен фактор в политиката Върбанов срещу полицията. 
„Ако беше на някой големец, досега щяха да го разкрият. Може ли да има стрелба с огнестрелно оръжие и да не се направи оглед и вечерта, и на другия ден. И ще ми обясняват, че си вършат работата. Каква работа са свършили? Ако беше така, нямаше да го открия аз, щяха да го открият те. Това може да е доказателство, което да води към човека, който е стрелял“, заяви Върбан Върбанов.
Според семейството по къщата е стреляно 3 или 4 пъти, а от полицията са открили само един куршум.
„Този, който е, се е опитал да стреля в стаята на сина ми, където спят децата... Това е хол, никой не спи тук. Той е стрелял встрани, наляво, надясно, докато е разбрал, че е уцелил. Нямам думи. Това не е държава. Аз за година и половина 50 пъти съм ходил да обяснявам в полицията, че ни заплашват, те не ни обръщат никакво внимание“, каза още Върбанов.
Той е уведомил полицията за находката си, след което на място пристигнаха криминалисти, които започнаха оглед. Официалната позиция на ОД на МВР е, че тече разследване и има образувано досъдебно производство.