Състезателката от българския ансамбъл по художествена гимнастика Цветелина Стоянова продължава да е в тежко състояние и с опасност за живота в реанимацията на „Пирогов”

Вчера 21-годишната гимнастичка беше оперирана след като падна от шестия етаж на жилищен блок в столичния квартал „Надежда”. Според МВР Стоянова е направила опит за самоубийство.

Състезателката беше приета в болницата в контактно състояние, но с множество вътрешни травми. При последвалата операция далакът на Стоянова беше изваден, предаде bTV. 

Гимнастичката не може да диша сама. За това ѝ помага апарат. Тя обаче общува с лекарите от „Пирогов”.

Стоянова може да движи крайниците си, а лекарите ще направят допълнителни изследвания, за да определят колко тежко е състоянието ѝ.

Според кондиционен треньор на националния отбор по художествена гимнастика Цветелина Кирилова, не спортът е в основата на опита за самоубийство на Стоянова, а по-скоро става дума за личен проблем.

Това потвърди и в предаването „Тази сутрин” президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева. Тя разкри, че състезателката се е оплаквала от безсъние и е отказвала да тренира в последния месец и половина.

Цветелина е споделяла, че изпитва страх, но не е успявала да обясни от какво се страхува. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев също потвърди това.

Дългогодишната треньорка на националния отбор по художествена гимнастика Нешка Робева разкри, че ансамбълът ни се е подготвял в пълен комфорт.