Заместник-министърът на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията Антон Гинев официално е обвиняем по дело за умишлена безстопанственост, при която държавата е понесла щета за близо милион лева. Малко след като случаят бе оповестен, Гинев подаде оставка, а премиерът Бойко Борисов я прие.
Коренът на поредния скандал е в стартирана процедура за ремонт на пътническата гара в Русе, който бил определен като спешен, но в действителност далеч не бил такъв.
Случаят е още от 2007 година, когато Гинев е бил генерален директор на държавното предприятие Национална компания „Железопътна инфраструктура“. А вчера, почти 10 години по-късно, той официално бе посочен за виновник от Софийска градска прокуратура /СГП/. 
Обвинението срещу Гинев е, че е обявил процедура за извършване на проучвания на деформациите на земната основа на гарата, проектиране, укрепване на земната основа и строително-монтажни работи, свързани с укрепването, възстановяването и рехабилитацията на сградата на гарата на обща стойност 3 120 000 лв. Ремонтът е бил мотивиран с несъществуваща спешност, съобщават от СГП. Заради предвидената огромна сума се налагала изпълнителят да бъде избран след обществена поръчка. Тя обаче била пропусната, а Гинев поканил по свое усмотрение 3 фирми. За победител била избрана „Триумф“ ЕООД, контролирана от народния представител от ДПС, известен и като лидер на ромската партия ДРОМ Илия Илиев. Останалите две фирми не били допуснати до процедурата поради непълнота на представените документи.
През октомври 2007 година Гинев сключил договор с дружеството. В рамките на 10 дни след това по негово разпореждане на „Триумф“ бил платен аванс от 927 000 лева. Тоест още преди да бъде стартиран какъвто и да е ремонт и каквото и да е действие по договора, на фирмата е преведена цялата сума за проектирането - 195 000 лева, както и 732 000 лева предварително за строително-ремонтни работи. Изплащането на този аванс е извършено дори преди откриване на строителна площадка и издаване на необходимия за това акт-образец, сочат още от прокуратурата. По този договор не е извършено никакво действие, а Гинев не е предприел действия по възстановяване на изплатените суми.
Зам.-министърът е с мярка „подписка“. До повдигане на обвинението срещу него се стигна след като стартира разследване срещу Илия Илиев, чийто имунитет главният прокурор Сотир Цацаров поиска на 7 март тази година. Депутатът бе обвинен за това, че през 2007-2009 година като общински съветник, но чрез подставени лица контролирал три търговски дружества - „Розалия ММ“ ЕООД, „Енерджи груп 2003“ ЕООД и „Строителство и инвестиции“ ЕООД. Едно от дружествата било избирано да ремонтира железопътна секция в Русе, но действително не свършило никаква работа, а ремонтът бил осъществен от самите жп служители. За сметка на това обаче „Розалия“ получила 999 560 лева от държавния бюджет. По-късно НКЖИ сключила договор с Държавно предприятие „Транспортно строителство и възстановяване“ на стойност 2 282 912 лева, а за подизпълнители били избрани трите фирми на Илиев. Официално вписаните в договорите управители на „Енерджи груп 2003“ ЕООД и „Строителство и инвестиции“ ЕООД - Никола М. и Ивайло К., не знаели за съществуването на тези договори, не били подписвали документи, нито извършвали каквато и да е дейност. Сузана С. - управител на „Розалия ММ“ ЕООД, в показанията си заявила, че срещу сумата от 300 лева се  съгласила да й бъде прехвърлена собствеността върху фирмата по молба на „батко й Илия Илиев от Костинброд“ и е подписвала разни документи, но не знаела точно какви.