Продуцентът Нико Тупарев осъди две от тризначките Вяра, Надежда и Любов Станчеви да му платят 5000 лв. за разпространени срещу него клеветнически твърдения.

Благоевградските момичета станаха известни след участието си в "Биг Брадър" през 2006 г., а Любов спечели голямата награда от 200 хил. лв.

Трите участвали в телевизионно предаване на 21 септември 2014 г. и тогава в ефир изсипали куп обвинения срещу продуцента на "Биг Брадър" Тупарев, че им пращал женени мъже, искал да ги изпрати като проститутки в чужбина и др. Заради тези изявления, Тупарев заведе дело в съда в Благоевград с иск за 20 хил. лв. обезщетение.

Той твърди, че казаното от трите е невярно, обидно и опозоряващо. Репликите им са накърнили неговите чест, достойнство, репутация и доброто име в обществото. Обидните и клеветнически изявления са причинили и продължават да му причиняват силен психически стрес, негативни емоции, изпитвал неудобство и срам от това, че те му приписале незаконно и неморално поведение.

Трите сестри се представят от съда от служебен адвокат, защото нямали финансови възможности да си наемат защитник. Те смятали, че записът в предаването е монтиран.

Назначената аудио и видео-техническа експертиза обаче установила, че записът е автентичен и е продължил 25 минути. Вещото лице е категоричен, че Вяра и Надежда са заявили в ефир, че Нико Тупарев от "осем години ги праща постоянно по някакви компании на някакви женени мъже" и им е казал, че ще изпрати трите в чужбина, за да му изкарват пари като проститутки. Двете разказват, че при престоя си в Лондон са "упътени в коловоз, който там е мрежата с господин Нико Тупарев".

От анализ на записа се установило, че Любов не е отправяла такива обвинения срещу продуцента.

Съдът прецени, че Тупарев трябва да получи 5000 лв. обезщетение на нанесените морални щети от Вяра и Надежда, а искът срещу Любов бе отхвърлен.

Решението на районния съд не е окончателно и може да се обжалва пред окръжния.